2

Fröknäcke

En annan version av det här receptet hittar du här.
 
Du kan ev nagga dem innan du sätter in dem i ugnen, annars finns risken att det blir stora "bubblor". 
Du kan också ta ut dem efter ca 5 minuter och skära dem i rutor, så kan du bestämma innan hur stora de ska vara och det är även lite enklare att packa dem.
 
Ingredienser:
 
200g (ca 4 dl) majsmjöl
65g (ca 1 dl) linfrön
55g (ca 1 dl) sesamfrön
60g (ca 1 dl) solrosfrön
55g (ca 1 dl) pumpakärnor
60g (ca 1 dl) melonkärnor
70g (ca 1 dl) kokosolja
500g (5dl) kokhett vatten
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 150°.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Blanda vatten och kokosolja i en skål och rör om.
Rör ner oljevattnet i de torra ingredienserna.
Rör om ordentligt.
Klä två plåtar med bakplåtspapper.
Lägg upp hälften av smeten på ena plåten och resten på andra.
Täck ena plåten med bakplåtspapper och kavla ut smeten tunt.
Ta bort det övre bakplåtspappret, lägg det på den andra plåten och kavla ut den smeten lika tunt.
Strö över flingsalt.
Grädda i ca 45 min på varmluft.
Stäng av ugnen, men låt bröden stå kvar på eftervärme med luckan på glänt tills ugnen är kall.
Bryt i bitar och använd som t.ex kex.
Strö ev över lite mer flingsalt.
1 Johanna:

Hej! Jag undrar om man kan ersätta majsmjölet med något annat mjöl

Svar: Jag har inte testat själv att byta ut majsmjölet mot något annat mjöl, men min mamma som inte är glutenintolerant brukar göra det på dinkelmjöl. Jag återkommer om jag testar att använda något annat mjöl än majsmjöl :)
Pär Sparresäter

Hej igen!

Igår testade jag att göra med 240g rismjöl istället för majsmjöl, och det funkade jättebra det också! :)