0

Fröknäcke

En annan version av det här receptet hittar du här.
Det här är ett ganska vanligt recept, och det förstår jag eftersom att det är så gott. De flesta brukar använda vanlig raps- eller olivolja, men jag använder kokosolja, vilket fungerar lika bra.  

Ingredienser:  

2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
½ dl linfrön
½ dl kokosolja
2½ dl kokande vatten  


Flingsalt     

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150°.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda kokosoljan och det kokande vattnet i en kopp, så att oljan smälter.
Häll ner vattnet och kokosoljan i bunken, och rör om.
Klicka ner smeten på en plåt med bakplåtspapper, och lägg ett till bakplåtspapper ovanpå.
Kavla ut smeten tunt mellan de båda papprena, och ta bort det övre pappret.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter, och strö över flingsalt.
Grädda i ytterligare ca 40 minuter, stäng av ugnen, men låt det stå kvar på eftervärme med luckan på glänt.
När de svalnat bryter du det i bitar, och använder som t.ex kex.