0

Snabba havrefrallor

Ingredienser:
 
2 dl rena havregryn
2 dl havremjölk
1 msk raps/olivolja
120g (ca 2 dl) bovetemjöl
40g (ca 1 dl) rent havremjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
½ msk honung
 
Havremjöl
Havremjölk
Havregryn
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 200°.
Blanda havregryn, havremjölk och olja i en matberedare och låt stå i ca 5 min. (Mixa inte).
Blanda mjöler, bakpulver och salt i en skål.
Rör ner mjölblandningen och honungen i matberedaren och mixa till en slät smet.
Lägg upp degen på lätt mjölat bakbord.
Dela på ca 5 lika stora bitar och rulla till bollar.
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Lägg bullarna på plåten.
Pensla bullarna med havremjölk och strö över havregryn.
Släng in ca 1 dl vatten i botten av ugnen och grädda frallorna i ca 20 min.