Drömrulltårta


Ingredienser:
Rulltårta:
3 ägg
1 äggvita (spara gulan!)
1 dl torr sötning
1 dl honung
2 msk fint mjöl (jag använde sempers fina mix)
3 msk kakao
6½ msk potatismjöl
1½ tsk bakpulver
Smörkräm:
100 g rumsvarmt margarin
1 dl honung (kan bytas ut helt eller delvis mot sötningsflorsocker)
1 äggula
1 krm vaniljpulver
ev upp till 2½ msk kallt starkt kaffe
Gör såhär:
Sätt ugnen på 250°.
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Tillsätt äggvita och honung, vispa tills det inte är några klumpar.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål.
Sikta ner i äggvispet.
Vänd ner mjölblandningen tills det inte är några klumpar längre.
Lägg ett bakplåtspapper på en djup plåt.
Täll smeten på bakplåtspappret och grädda i ca 4 min (HA KOLL!)
Lägg ett bakplåtspapper på en bänk (eller någon annan platt yta) och strö över lite socker.
När den är klar tar du ut den ur ugnen och vänder uppochner på bakplåtspappret med socker.
Pensla bakplåtspappret som sitter fast i tårtan med kallt vatten och dra bort det försiktigt.
Låt svalna.
Mosa margarinet i en skål.
Tillsätt honungen och fortsätt mosa.
Tillsätt äggula och vaniljpulver och vispa med elvisp.
Tillsätt kaffe lite i taget tills du fått den smak du vill ha och fortsätt vispa.
När tårtan är kall brer du på smörkrämen (du behöver inte ta allt, det blir öckligt med för mycket).
Rulla tårtan.
Bra grejer =) För är det inte glutenfritt. Då är det no go för min del (Jag tål inte gluten).