0

Chocolate chip cookies

Ingredienser: (ca 20 st)
 
2 dl glutenfritt mjöl (Jag använde Sempers mix)
½ tsk salt
½ tsk bikarbonat
1¾-2 dl kokossocker
2½ msk torr sötning
ev 1 krm vaniljpulver
1 ägg
100 g rumsvarmt margarin
3¼-3½ dl havregryn på rent havre
ev 0-1 msk mjölk
150 g mörk choklad
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 175°
Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en skål
Häll kokossocker i en skål och krossa ev klumpar.
Tillsätt sötning och vaniljpulver och rör om.
Mosa margarinet.
Vispa ägget.
Vispa ner sockerblandningen lite i taget.
Rör ner det mosade margarinet med en trägaffel tills det är så få och små klumpar som möjligt.
Rör ner havregrynet 1 dl i taget.
Sikta ner mjölblandningen lite i taget under omrörning. (Se till att ALLT kommer med.)
Om smeten är för tjock: tillsätt lite, lite mjölk i taget och rör ner tills den blivit lite mjukare.
Grovhacka chokladen.
Rör ner den hackade chokladen i smeten.
Klä 2-3 plåtar med bakplåtspapper.
Klicka ut smeten på plåtarna. (OBS! Max 9 på samma plåt, då de flyter ut ganska mycket)
Grädda i 13-15 min. (Se till att alla plåtar blir lika mycket gräddade (det gör du enklast genom att använda varmluft))