1

Tekakor

 
Mmmmm...
 
Ingredienser: (8 st)
 
5 dl mjölk
12 g jäst (¼ paket)
1½ msk fiberhusk
1½ msk raps/olivolja
2½ dl havremjöl på rent havre
2 dl bovetemjöl
1 tsk salt
½ tsk brödkryddor
2-3 tsk honung
 
Raps/olivolja

Gör såhär:
 
Häll mjölken i en skål.
Vispa ner jäst.
Vispa ner olja.
Vispa ner fiberhusk och låt stå i ca 10 min.
Blanda mjöl, salt och brödkryddor i en skål.
När det gått ca 10 min rör du ner honung med en trägaffel.
Sikta ner mjölblandningen lite i taget under omrörning.
Täck med plastfolie och låt stå i ca 3 h.
 
Olja in händer och bakbord.
Forma degen till en tjock korv.
Dela den i 8 lika stora bitar.
Forma varje bit till en boll och lägg ut på två plåtar (4 st på varje) och platta till lite grann.
Låt jäsa på plåten i ca 30 min.
Efter ca 10 min sätter du ugnen på 200°. Se till att plåtarna står en bit bort från ugnen, annars är det lätt att de smakar jäst.
 
När ugnen är varm naggar du degplattorna med en gaffel ca 3-4 gånger på varje.
Sätt in plåtarna i ugnen och grädda med varmluft i ca 10-15 minuter eller tills de fått en fin färg.
Låt svalna på plåten tills de är helt kalla.
Bröd, Glutenfria tekakor
1 Robin:

Tekakor är kungen =) Bra tips/recept bro!