1

Stekpannebröd

Ingredienser:
 
2 dl bovetemjöl
2 dl rismjöl
1 dl majsmjöl
½ dl krossade linfrön
½ dl psyliumfrön
1 msk chiafrön
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
3 dl lätt kvarg
60 g rumstempererat margarin
½ dl mjölk
 
Gör såhär:
 
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Blanda kvarg och margarin i en annan skål.
Rör ner de torra ingredienserna lite i taget.
Rör ner mjölken lite i taget tills det blir en jämn deg.
Knåda degen på ett lätt mjölat bakbord.
Rulla till en tjock korv och dela i 10 lika stora bitar.
Kavla ut varje bit tunt.
Lägg en bakplåtspapper på ett galler.
Stek på medelhög värme (ca 8 av 12) i torr stekpanna ca 1-1½ min, vänd och stek i ca 1 min.
Lägg upp bröden på gallret.
1 My:

Hej! Då jag inte tål mjölkprotein, finns det något man kan ersätta kvarg med? :)

Tack på förhand!

Svar: Jag är ingen expert när det gäller allergi mot mjölkprotein, men soyghurt kanske skulle funka? Kanske att man skulle behöva låta den rinna av i t.ex en silduk för att den ska bli lite tjockare. Eller så kan du ju skippa mjölken/mjölkersättningen ifall degen blir för kladdig. Du får nog testa dig fram, och röra ner lite i taget så att inte degen blir för kladdig.
Pär Sparresäter