0

Kikärts- och hasselnötsgryta

Ingredienser:
 
115g kikärter
80g hasselnötter
100g vatten
200g kokosmjölk
50g soygurt
50g soya-matlagningsgrädde
1½ msk sojamjölk
1½ msk maizena majsstärkelse
Salt
Svartpeppar
Curry
 
 
Fullkornsris
Gröna ärter
 
Gör såhär:
 
Lägg kikärterna i blöt i rikligt med vatten i ca 8 h.
Hacka hasselnötterna grovt.
Rosta hasselnötterna och kikärterna lätt i en torr stekpanna.
Häll dem i en järngryta och häll på vattnet.
Rör ner kokosmjölk, soyagrädde och soygurt.
Koka upp under omrörning.
Sänk värmen och låt stå och småkoka i ca 45 min, rör om då och då.
Blanda maizena och sojamjölk i en kopp.
Koka upp grytan igen och rör ner maizenablandningen.
Sänk värmen och rör ner kryddorna.
Låt stå och puttra i några minuter och servera sedan med fullkornsris och gröna ärter.
Lunch och middag, Kikärtsgryta, currygryta, hasselnötsgryta, kikärts och hasselnötsgryta, kikärtsgryta med curry, vegansk currygryta, vegansk gryta, vegansk kikärtsgryta, vegansk kikärtsgryta med curry;