Ingefärssnitt
Ingredienser: (ca 50 st)
250 g rumstempererat margarin
1½ dl torr sötning
6 dl fint mjöl (jag använde Sempers fina mix)
1 msk kanel
½-1 msk ingefära
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°.
Klä två plåtar med bakplåtspapper.
Vispa magarin och sötning med elvisp.
Blanda mjöl och kryddor.
Rör ner hälften av mjölblandningen i smeten med t.ex en trägaffel.
Vispa till en smet.
Rör ner resten av mjölblandningen och vispa sedan till en jämn smet med elvispen.
Vänd upp den på en mjölat bakbord.
Rulla till en tjock korv och dela i fyra lika stora delar.
Ta en degklump och knåda den.
Rulla ut till en ca 40 cm lång längd.
Lägg på en av plåtarna och platta till.
Gör likadant med de andra degklumparna. Lägg inte längderna för tätt, för de flyter ut lite grann i ugnen.
Grädda i ca 10 min med varmluft.
Byt plats samt vänd på plåtarna.
Grädda i ytterligare ca 10 min.
När du ut dem ska de fortfarande vara lite mjuka (de stelnar när de får svalna) och ha lite, lite färg i kanterna.
Låt svalna ca 2 minuter på plåten innan du skär längderna i snitt.
Låt svalna ytterligare några minuter på plåten innan du lägger upp snitten på ett galler.
Låt svalna helt.