0

Påsktårta

Ingredienser:

Botten:

1 sats tårtbotten

Vaniljkräm:

2 msk sojamjölk
1¼ msk potatismjöl
½ tsk sojamjölk
1-2 krm gurkmeja
200g soya-matlagningsgrädde
1 msk torr sötning
1 tsk vaniljpulver

Ihopsättning av tårtan:

300g lemoncurd
200g soya-vispgrädde
450g marsipan (det behövs ca 300-350g för att täcka tårtan, men det är bra att ha marginal för att vara säker på att den täcker)
1 påskkyckling

Gör såhär:

Botten:

Gör bottnen.

Vaniljkräm:

Blanda 2 msk sojamjölk med potatismjöl i en kopp.
Blanda ½ tsk sojamjölk med gurkmeja i en annan kopp.
Vispa ihop grädde och sötning i en kastrull och koka upp.
Ta bort kastrullen från plattan och vispa ner potatismjölblandningen.
Vispa ner vaniljpulvret och sedan gurkmejablandningen.
Täck med plastfolie och låt svalna i ett kallt vattenbad.

Ihopsättning av tårtan:

Skär bottnen i tre skivor.
Lägg den nedersta skivan på det fat du vill servera tårtan.
Bre på lemoncurden och lägg på den andra skivan av bottnen.
Bre på vaniljkrämen och lägg på den översta bottenskivan.
Ställ kallt eller svalt, t.ex kylskåp eller källare.
Vispa grädden och ställ in i kylen.
Knåda marsipanen mjuk och knåda in gul karamellfärg till önskad nyans.
Sätt in marsipanen i kylen igen.
Vispa igen och spackla på den på tårtan.
Ställ tårtan kallt/svalt igen.
Kavla ut marsipanen tunt (ca 3 mm, om du gör den tunnare är risken stor att marsipanen spricker när du lägger den på tårtan) mellan två bakplåtspapper.
Ta bort det övre bakplåtspappret och rulla upp marsipanen på en mjölad kavel.
Rulla ut marsipanen på tårtan och se till så att det blir en någorlunda jämn och fin yta.
Skär bort överflödig marsipan och garnera med en påskkyckling.

Tårtor, Påsk, glutenfri och vegansk påsktårta, glutenfri och vegansk tårta, glutenfri påsktårta, glutenfri tårta, påsktårta, påsktårta med lemoncurd, tårta, tårta med lemoncurd, vegansk påsktårta, vegansk tårta;