0

Sojamjölk

Ingredienser: (ca 2 l)
 
230g sojabönor
Vatten
2 dl vatten
2l vatten
 
Gör såhär:
 
Lägg sojabönorna i en skål och täck med vatten (tänk på att de sväller, så ta väldigt mycket vatten).
Täck med plastfolie och låt stå i ca 10h i rumstemperatur.
 
Häll bort vattnet och mixa tillsammans med 2 dl vatten till en krämig smet.
Koka upp 2 l vatten i en stor kastrull/gryta som rymmer minst 5 l.
Lägg i sojakrämen och koka upp igen. Håll koll så att det inte kokar över.
Ställ åt sidan i några minuter innan du kokar upp det igen. Håll koll så att det inte kokar över.
Sila genom en silduk.
Häll i flaskor/tillbringare och förvara i kylskåp.
 
Mjöken håller sig några dagar, när den har skurit sig är den dålig.