Marsipan
Ingredienser: (ca 800g)
25 g margarin (veganskt)
3/4 dl kokhett vatten
40g (ca ½ dl) potatismjöl
500g mandelmassa
2½ dl sötningsflorsocker
Gör såhär:
Smält margarinet.
Häll i vattnet och låt svalna några minuter.
Rör ner mjölet och bilda en klump.
Lägg in i kylskåpet och låt svalna helt.
Riv mandelmassan.
Platta ut degklumpen och strö över lite mandelmassa.
Rulla ihop och knåda lite grann.
Platta ut igen och strö över ny mandelmassa.
Rulla ihop och knåda lite grann.
Upprepa detta tills all mandelmassa är inne i degen och knåda till en helt jämn deg.
Sikta sötningen.
Gör med sötningen som du gjorde med mandelmassan och knåda sedan till en helt jämn deg.
Lägg marsipanen i en plastpåse och förvara i kylskåp.