0

Prinsesstårta

Om ni undrar varför det står "Du är stark" så är det för att min mamma fick en hjärnskakning för exakt 5 år sedan, och hon är fortfarande inte frisk. Om ni vill veta mer om hur det gick till kan ni läsa det några svar ner på min ask.
 
Ingredienser:
 
Botten:
 
Vegansk tårtbotten
 
Vaniljkräm:
 
1 msk potatismjöl
2 tsk no eggpulver
1½ dl sojamjölk
1½ dl soya-matlagningsgrädde
2 msk torr sötning
2 tsk vaniljpulver
 
Moccatryffel:
 
150g mörk choklad (mjölkfri)
½ dl soya-matlagningsgrädde
½ dl soya-vispgrädde
2 msk kallt, starkt kaffe
½ msk kokosolja
 
 
Smörkräm:
 
150g rumstempererat margarin (mjölkfritt)
1½ dl torr sötning
3/4 dl honung
Knappt 1 tsk vaniljpulver
 
Garnering:
 
600g marsipan
Grön karamellfärg
Röd karamellfärg
Potatismjöl
ev mörk choklad (mjölkfri)
 
Gör såhär:
 
Botten:
 
Gör sockerkakan och låt den svalna helt.
Dela på tre delar.
 
Vaniljkräm:
 
Blanda mjölk, grädde, mjöl och no eggpulver i en kastrull och rör tille en jämn smet.
Sätt plattan på nästan full värme (ca 10 av 12).
Koka upp under konstant, långsam omrörning.
När första bubblan uppstår: ta av från plattan och rör ner sötning.
Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad och låt stå tills den är helt kall.
Rör ner vaniljpulver.
Bred ut vaniljkrämen på den understa skivan av tårtbottnen och lägg på den mittersta skivan.
 
Moccatryffel:
 
Blanda matlagnings- och vispgrädde i ett glas/kopp.
Smält chokladen över ett vattenbad.
Ta av chokladen från värmen och rör ner grädden lite i taget.
Rör ner kaffet.
Smält kokosoljan i en kopp i micron och rör ner i chokladsmeten.
Ställ in i frysen några minuter.
Bre moccatryffeln över den andra bottenskivan och lägg på den sista bottenskivan

Smörkräm:
 
Vispa alla ingredienser jämt.
Bre ut smörkrämen på och runt tårtan, det ska vara ganska jämn yta, men den måste inte vara perfekt eftersom att det ska på marsipan.
 
Garnering:
 
Ta ca 500g marsipan och färga med grön karamellfärg.
Kavla ut tunt mellan två bakplåtspapper.
Ta bort det övre pappret och mjöla en kavel.
Rulla upp marsipanen på kaveln (bakplåtspappret ska vara kvar).
Rulla ut över tårtan och skär bort marsipan som kommer utanför.
Ta ca 100g marsipan och färga med röd karamellfärg.
Kavla tunt mellan två bakplåtspapper.
Ta ut rundlar med ett glas, pepparkaksmått eller något annat runt.
Rulla ihop en marsipanrundel.
Linda en anna rundel runt den första och tryck ihop längst ner. Fortsätt men att sätta ca 6-7 rundlar till på det sättet.
Skär av klumpen som bildats undertill.
Sätt rosen på tårtan.
Smält chokladen över ett vattenbad och häll sedan i en plastpåse.
Klipp ett litet hål i hörnet av påsen och spritsa bokstäver eller figurer på tårtan.
Låt tårtan stå en stund så att chokladen stelnar.