Våfflor


På tisdag är det våffeldagen, så nu har jag efter några olika försök fått fram den perfekta våfflan!
Jag hoppas att ni gillar det också!
100g margarin (veganskt)
80g potatismjöl
60g rismjöl
50g kokosmjöl
5g bakpulver
¼ tsk salt
400g mandelmjölk
Margarin (veganskt)
Tillbehör (t.ex sylt, färska bär, tinade, frysta bär, vispad soyagrädde, kokosgrädde, bananglass)
Gör såhär:
Smält margarinet och låt svalna.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Tillsätt ca hälften av mandelmjölken och vispa till en jämn, tjock smet.
Vispa ner resten av mjölken och margarinet till en jämn smet.
Låt smeten stå i några minuter och värm under tiden våffeljärnet till 4 av 5 .
Pensla järnet med margarin.
Häll ca 1 dl smet i järnet, bred ut smeten och stäng locket.
Grädda våfflorna i ca 5 min, de ska få en gyllenbrun färg.
Låt svalna en stund fritt på galler.
Servera med valfritt tillbehör.