Hamburgare

Jag tog ingen bild på min hamburgare, men det här är två av bröden.
Ingredienser:
Bröd: (ca 6 st)
15g jäst
100g 30° varmt vatten
150g kallt vatten
1 tsk agavesirap
2 msk raps/olivolja
2½ msk psylliumfrön
150g bovetemjöl
100g rismjöl
40g majsmjöl
15g bakpulver
½ tsk salt
40g havregryn
70g kallt vatten
Fyllning:
1-2 satser kikärts- och hasselnötsbiffar
Majonnäs
Bröd: (ca 6 st)
15g jäst
100g 30° varmt vatten
150g kallt vatten
1 tsk agavesirap
2 msk raps/olivolja
2½ msk psylliumfrön
150g bovetemjöl
100g rismjöl
40g majsmjöl
15g bakpulver
½ tsk salt
40g havregryn
70g kallt vatten
Fyllning:
1-2 satser kikärts- och hasselnötsbiffar
Majonnäs
Bröd:
Smula sönder jästen i en skål.
Häll på det lite varmare vattnet och rör ut jästen.
Rör ner resten av vattnet, oljan och agavesirapen.
Rör ner psylliumfröna och ställ åt sidan.
Blanda mjöler, bakpulver och salt i en skål.
Rör ner havregrynen i den första skålen.
Sikta ner mjölblandningen lite i taget under omrörning.
Tillsätt ca 70g kallt vatten och rör till en jämn smet.
Täck med lock/plastfolie och låt jäsa i ca 1 h.
Vänd upp degen på ett väl mjölat bakbord och vik ihop degen till ett litet paket.
Låt jäsa i ca 20 min och dela sedan degen på 8 lika stora bitar.
Rulla varje degklump till en boll, platta till de lite grann och doppa ena sidan i sesamfrön.
Sätt ugnen på 250°.
Lägg hamburgebröden på en plåt med bakplåtspapper, täck med plastfolie och låt jäsa i ca 30 min.
Grädda i ca 10-12 min och låt sedan svalna på galler i minst 15 min innan du skär i dem.
Fyllning:
Dela på bröden, lägg i sallat, tomatskivor och en biff. Bre på lite majonnäs och lägg på någon/några skivor ost.