Veganost
30g naturella cashewnötter
30g naturella jordnötter
25g hasselnötter
30g naturella jordnötter
25g hasselnötter
4-5 msk bjästflingor
¾ tsk salt
<½ tsk gurkmeja
1½ krm vitlökspulver
1 krm vitpeppar
1 dl kokta gröna linser
½ citron
1 msk äppelcidervinäger
¾ tsk salt
<½ tsk gurkmeja
1½ krm vitlökspulver
1 krm vitpeppar
1 dl kokta gröna linser
½ citron
1 msk äppelcidervinäger
400g sojamjölk
4-5 msk agar-agarflingor
Gör såhär:
Mixa de torra ingredienserna (förutom agar-agar) i en matberedare, och mixa sen ner de kokta linserna till en lite klumpig massa.
Pressa citronen och blanda 2 msk av saften med vinägern i en kopp.
Häll sojamjölken i en kastrull och vispa ner agar-agarn.
Koka upp och låt sedan sjuda i ca 10-20 min, rör om då och då.
Mixa ner sojamjölksblandningen och citronblandningen i matberedaren till en slät smet.
Vänd upp osten på en assiett/tallrik.
Förvara osten i burken du formade den i.
4-5 msk agar-agarflingor
Gör såhär:
Mixa de torra ingredienserna (förutom agar-agar) i en matberedare, och mixa sen ner de kokta linserna till en lite klumpig massa.
Pressa citronen och blanda 2 msk av saften med vinägern i en kopp.
Häll sojamjölken i en kastrull och vispa ner agar-agarn.
Koka upp och låt sedan sjuda i ca 10-20 min, rör om då och då.
Mixa ner sojamjölksblandningen och citronblandningen i matberedaren till en slät smet.
Du kan ev behöva röra lite i botten av matberedaren för att få upp de torra ingredienserna.
Häll smeten i en burk med lämplig form och låt svalna i kylskåp i några timmar.Vänd upp osten på en assiett/tallrik.
Förvara osten i burken du formade den i.
:D