1

Jordgubbstårta

Ingredienser:
 
Botten:
 
1 sats tårbotten
 
Hallonkräm:
 
400g frysta hallon
4 msk sötningsflorsocker
2 msk maizena majsstärkelse
2 msk sojamjölk
 
Garnering:
 
250g soya-vispgrädde
1½-2 liter jordgubbar
 
Gör såhär:
 
Botten:
 
Gör tårtbottnen
 
Hallonkräm:
 
Blanda hallon och sötning i en skål och tina i micron.
Blanda maizena och sojamjölk i en kopp.
Häll hallonen i en kastrull och koka upp under omrörning.
Rör ner maizenablandningen.
Koka upp igen och låt sedan sjuda i några minuter under omrörning.
Häll krämen i en skål och täck med plastfolie.
Ställ in i kylen och låt svalna.
 
Garnering:
 
Vispa grädden och ställ in i kylen.
Skär tårtan i tre skivor.
Bre ut ca hälften av hallonkrämen på den understa bottnen och lägg på nästa botten.
Bre på resten av krämen och lägg på den sista bottnen.
Vispa grädden igen och spackla sedan på den på tårtan.
Ställ in tårtan i kylskåpet i några minuter.
Skiva jordgubbarna och garnera tårtan med dem.
Tårtor, Jordgubbstårta, glutenfri jordgubbstårta, glutenfri och vegansk tårta, glutenfri tårta, tårta, vegansk tårta;
1 Johanna:

Hej! Vet du vad man kan byta ut maizenan mot? Jag är vegan och äter inte laktos :)

Svar: Oj, nu såg jag att jag bara hade skrivit "maizena", och inte "maizena majsstärkelse"! Jag ber om ursäkt om detta, och lägger in det i receptet så blir det inga missförstånd!Om en inte vill använda maizena går det annars även bra med potatismjöl. :)
Pär Sparresäter