0

Baguetter med grillat

Det här räcker till både middag, och lunch dagen efter.
 
Ingredienser
 
Baguetter:
 
1¼ sats baguetter
 
Biffar:

85g kikärter
80g röda linser
60g sojabönor
1 tsk fiberhusk
3½ msk vatten
2 msk lökpulver
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk spiskummin
 
Raps/olivolja
 
Tzatziki:
 
10-15 cm gurka
250-275g av det fasta från kokosmjölk
2 vitlöksklyftor
2 msk raps/olivolja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
 
Övrig fyllning:
 
Zucchini
Sparris
Färsk bladspenat
Rädisor
 
Veganskt bordsmargarin
 
Gör såhär:
 
Baguetter:
 
Gör 5 baguetter, grädda på två plåtar med varmluft.
 
Biffar:
 
Blanda kikärter, linser och sojabönor i en skål.
Täck med rikligt med vatten.
Täck med plastfolie och låt stå i ca 10-11 h i rumstemperatur.
 
Blanda fiberhusk och vatten i en kopp.
Skölj ärterna, linserna och bönorna i ett durkslag och mixa sedan till en grovkorning smet i en matberedare.
Mixa ner fiberhuskblandningen och kryddor.
Forma till ca 10 biffar och stek i olja så att de får lite stekyta.
 
Tzatziki:
 
Riv gurkan grovt.
Lägg en sil i en skål och lägg gurkan i silen.
Pressa ut så mycket vätska som möjligt.
Blanda gurkan med kokosmjölken i en skål.
Blanda olja, salt och peppar i en kopp och rör ner i gurkblandningen.
Ställ in i kylen.
 
Övrig fyllning:
 
Skiva rädisorna tunt.
Skär zucchinin i skivor i samma tjocklek som biffarna.
Dela sparrisarna på 2-3 ggr på längden.
 
Grillning och ihopsättning:
 
Grilla biffarna, zucchinin och sparrisarna.
Dela på baguetterna nästan helt igenom.
Smöra med margarin.
Lägg i ett lager spenat.
Lägg i biffarna och zucchinin.
Lägg i rädisorna och sparrisarna.
Bre på ett lager tzatziki längst upp i baguetterna.
Servera!
Lunch och middag, baguetter, glutenfria baguetter, grillat, kikärts och linsbiffar, kikärts och sojabiffar, kikärtsbiffar, kokostzatziki, linsbiffar, soja och linsbiffar, sojabiffar, tzatziki, vegansk tzatziki, veganska biffar;