Bröd med mandel, frukt och frön


1 dl sönderklippt torkad frukt
35g (ca 1 dl) havregryn
100g (ca 2 dl) hirsflingor
120g (ca2 dl) bovetemjöl
45g (ca 1 dl) majsmjöl
55g (ca 1 dl) krossade linfrön
35g (ca ½ dl) psyliumfrön
30g (ca ½ dl) sesamfrön
30g (ca ½ dl) solrosfrön
35g (ca ½ dl) chiafrön
125g (ca 2 dl) sötmandel
25g (ca 3 msk) kanel
18g (ca 1 msk) bikarbonat
6 dl naturell soygurt eller 4 dl soygurt + 2 dl hirsmjölk
120g (ca2 dl) bovetemjöl
45g (ca 1 dl) majsmjöl
55g (ca 1 dl) krossade linfrön
35g (ca ½ dl) psyliumfrön
30g (ca ½ dl) sesamfrön
30g (ca ½ dl) solrosfrön
35g (ca ½ dl) chiafrön
125g (ca 2 dl) sötmandel
25g (ca 3 msk) kanel
18g (ca 1 msk) bikarbonat
6 dl naturell soygurt eller 4 dl soygurt + 2 dl hirsmjölk
2 msk agavesirap
Kokosolja
Pofiber
Gör såhär:
Smöra och bröa en avlång form.
Klipp den torkade frukten i småbitar.
Sätt ugnen på 175°.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Blanda frukt, soygurt och sirap i en annan skål.
Rör ner de torra ingredienserna lite i taget.
Rör till en jämn smet.
Fördela smeten i formen och grädda i ca 50-55 min.
Låt svalna ca 5 min i formen.
Ta ut limpan ut formen och låt svalna inlindad i bakduk.