0

Soygurt

Det är viktigt att allt är helt sterilt!
 
Ingredienser:

Första gången:

800g sojamjölk
2½ msk köpesoygurt

I fortsättningen:

800g sojamjölk
2½ msk av din färdiga soygurt

Gör såhär:

Häll sojamjölken i en kastrull och värm till ca 97°.
Låt mjölken svalna till ca 40°, om du vill att det ska gå lite fortare kan du ställa kastrullen i ett kallt vattenbad.
Vispa ner soygurt.
Häll mjölken i en termos som du diskat noga (helst med kokande vatten).
Stäng termosen och vira in den i en filt.
Låt stå i ca 1 dygn.
Öppna termosen och kolla hur det ser ut, om den är ganska stel, så att det inte är kvar soygurt på sidan av termosen när du tippar den lite grann så är den klar.
Om soygurten inte är klar så virar du in termosen i filten igen och låter stå i några timmar till.
Ställ in termosen i kylen i några timmar så att den hinner svalna när soygurten är klar.
Skaka termosen och häll över soygurten i en tillbringare (gärna med lock), om det är kvar soygurt på botten: Stäng termosen och skaka igen.
Vispa yoghurten lite grann tills den är helt jämn.
Soygurten är nu ganska mild,. Om du vill ha mer syra, låt soygurten stå i kylen i några dagar.

Det är inte alltid som det blir perfekt på första försöket, det tar troligtvis några gånger innan du har skaffat dig några knep för att få den perfekt.

Istället för djur, Soygurt, egengjord soygurt, gör egen soygurt, gör soygurt, hemgjord soygurt, hemmagjord soygurt, sojayoghurt, soygurt recept;