0

Tofu- och spenatpaj

Ingrediener:
 
Pajdeg:

135g rismjöl
45g sojamjöl
40g majsmjöl
3/4 tsk salt
90g raps/olivolja
75g vatten

Fyllning:

500g fast, naturell tofu
100g soya-matlagningsgrädde
50g sojamjölk
3 vitlöksklyftor
1-2 msk oregano
1-2 tsk torkad timjan
½-1 msk lökpulver
3/4 tsk salt
3/4 tsk svartpeppar

400g fryst spenat

Gör såhär:

Pajdeg:

Sätt ugnen på 225.
Blanda vatten och olja i en skål.
Blanda mjöler och salt i en skål och sikta ner i oljeblandningen lite i taget under omrörning.
Rör till en smulig deg.
Tryck ut pajdegen i en springform och ställ in i kylen.

Fyllning:

Mixa tofu, soya-grädde och sojamjölk till en jämn smet.
Pressa vitlöken och mixa ner i tofusmeten tillsammans med kryddorna.
Smaka av och tillsätt ev mer kryddor.
Häll ca 1/3 av tofusmeten i pajformen.
Lägg i ca hälften av den frysta spenaten och häll över ca 1/3 till av tofusmeten.
Lägg i resten av spenaten och bre sist ut resten av tofusmeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 40 min.
Låt stå och svalna i formen några minuter innan servering.
Lunch och middag, Tofu- och speatpaj, glutenfri och vegansk paj, glutenfri paj, glutenfri pajdeg, paj, paj med tofu, vegansk paj;