0

Tekakor

 
Ingredienser:
 
10g jäst
320g sojamjölk
2 msk raps/olivolja
1½ msk agavesirap
3/4 msk fiberhusk
300g rismjöl
80g havremjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
65g sojamjölk
 
 
Raps/olivolja
 
Gör såhär:
 
Smula sönder jästen i en skål.
Tillsätt hälften av sojamjölken och rör ut jästen.
Rör ner resten av sojamjölken, oljan och sirapen.
Rör ner fiberhusket och låt stå i ca 10 min.
Blanda under tiden mjöler, salt och bikarbonat i en skål.
Sikta efter ca 10 min ner mjölblandningen i den första skålen lite i taget under omrörning.
Tillsätt sojamjölken och rör till en jämn deg.
Täck med lock/plastfolie och låt jäsa i ca 1 h 45 min.
 
Olja in händer och bakbord.
Vänd upp degen och knåda den lite grann.
Dela degen på 5 lika stora bitar.
Rulla varje degklump till en boll, platta till och lägg på två bakplåtspapper.
Täck med bakdukar och låt jäsa i ca 30 min.
Sätt efter ca 10 min ugnen på 200° med två plåtar inne i ugnen.
Nagga tekakorna med en gaffel och skjut över bakplåtspappren på de heta plåtarna.
Grädda i ca 10-15 min med varmluft.
Låt svalna mellan två bakdukar.
Bröd, Glutenfria tekakor, tekakor;