Rabarberpaj

600g sköljd, och ev skalad, rabarber
1 msk torr sötning
1 tsk kanel
1 tsk kanel
Smuldeg:
120g mandelmjöl
100g kokosflingor
½ dl torr sötning
125g tärnat rumstempererat margarin (veganskt)
Servering:
Vispad soyagrädde
Vegansk vaniljglass
Margarin (veganskt)
Gör såhär:
Smörj en ugnssäker form med margarin.
Skär rabarbern i ca ½ cm tjocka skivor.
Sätt ugnen på 200°.
Mortla sötning och kanel och blanda med rabarbern i formen.
Smuldeg:
Blanda alla torra ingredienser till smuldegen i en skål.
Tillsätt margarinet och rör till en jämn smet. Använd gärna händerna.
Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.
Grädda i mitten av ugnen i ca 17-20 min, rabarbern ska vara mjuk och smuldegen ska ha fått färg.
Servering:
Låt pajen svalna en stund och servera den sedan med vispad soyagrädde och/eller vegansk vaniljglass.