0

Grillspett

Ingredienser: (12 spett)
 
Förmiddag:
 
540g djupfryst fast, naturell tofu
 
Marinad:
 
1½ dl raps/olivolja
¾ tamarisoya
1½ msk liquid smoke
½ msk salt
½ msk finmalen svartpeppar
½ msk spiskummin
 
Middagstid:
 
1½ succhinier
2 gula lökar
450g majskolv (färsk eller fryst)
Sparris
 
Fullkornsris
 
Gör såhär:
 
Förmiddag:
 
Tina tofun och pressa ut så mycket vätska som du kan utan att den går sönder.
Skär tofun i kuber, ca 3-4 cm. Det ska totalt bli 12 stycken.
Blanda ingredienserna till marinaden i en kopp.
Lägg tofun ien plastpåse och häll på marinaden.
Lägg in påsen i kylen i ca 6-7 h. Vänd på påsen några gånger under tiden.
 
Middagstid:
 
Lägg 12 grillpinnar i blöt i kallt vatten.
Skär majsen och succhinierma i ca 2-3 cm tjocka skivor, det ska totalt bli 12 skivor av varje.
Skär lökarna i 6 klyftor vardera.
Trä tofun, majsen, succhinin och löken på spetten (en av varje på varje spett).
Grilla spetten och sparrisen i några mnuter tills allting fått fin färg.
Servera tillsammans med fullkornsris.
Lunch och middag, glutenfria grillspett, grilla, grilla glutenfritt, grilla veganskt, grillat, grillspett, veganska grillspett;