Surdegfrallor (nattjästa)

Dag 1, morgon:
100g Sempers Fina Mix
100g ljummet vatten
Dag 1, kväll (efter ca 12h):
175g surdegsgrund
275g kallt vatten
½ msk fiberhusk
210g (ca 3½ dl) bovetemjöl
150g (ca 2½ dl) rismjöl
40g (ca 1 dl) rent havremjöl
10g (ca ½ msk) salt
Dag 2, morgon (efter ca 10h):
Bovetemjöl
Gör såhär:
Dag 1, morgon:
Mata din surdegsgrund med 100g mjöl och 1 dl ljummet vatten och ställ den på ett varmt ställe i ca 12h, t.ex ovanpå kylskåpet.
Dag 1, kväll:
Blanda surdegsgrund och vatten i en assistent.
Rör ner fiberhuskoch låt stå i ca 10 min.
Blanda under tiden mjöler och salt ien skål.
Sätt på assistenten efter ca 10 min.
Tillsätt mjölblandningen lite i taget.
Låt assistenten gå tills du har en jämn deg.
Stäng av assistenten och ta bort redskapen i den.
Forma degen till en boll och låt vila i ca 15 min.
Vik degen några gånger, täck med lock och låt jäsa i ca 10h.
Dag 2, morgon:
Sätt ugnen på 275 med två plåtar inne i ugnen.
Lägg upp degen på lätt mjölat bakbord.
Dela degen på 6-7 lika stora bitar.
Forma degklumparna till bollar.
Gör jässnitt i kors på bullarna med en vass kniv.
När ugnen är varm, ta ut plåtarna och klä dem med bakplåtspapper.
Lägg frallorna på plåtarna (3 på varje) och sätt in i ugnen.
Släng in ca 1 dl vatten på botten av ugnen och grädda i ca 10 min på varmluft.
Himla kul att du gillar att baka och hålla på med glutenfri matlagning - trots din unga ålder liksom.
Själv är jag mamma och mormor och experimenterar en hel del.
Mest naturligt glutenfritt, laktosfritt och utan soja men kan dock innehålla vissa sojabesläktade förtjockningsmedel beroende på vilka mixer jag använder.
Ibland är resultatet sådär men ofta himlastormande gott men det är inte ofta jag mätt ingredienserna exakt - gör mer på en höft :-)