0

Kokosmugcake med vaniljfyllning

Jag insåg såhär på kvällen att jag inte har ätit en mugcake på jag vet inte hur länge, så jag mixtrade ihop en mugcake, med gott resultat! Jag hade ingen kvarg hemma,så jag gjorde en mjölkfri variant.
 
Ingredienser:
 
Mugcake:
 
1 msk kokosolja
1 msk honung
1 dl havregryn
½ dl naturell soygurt
1 äggvita
2 msk kokos
½ tsk bakpulver
 
Fyllning:
 
1 msk naturell soygurt
½ tsk vaniljpulver
½ tsk honung
 
 
Kokosflingor
 
Gör såhär:
 
Mugcake:
 
Dela kokosoljan i småbitar och blanda med honungen i en kopp.
Micra i max 10 sekunder och rör till en jämn smet.
Blanda havregryn, soygurt och äggvita i en liten skål.
Tillsätt kokosflingor, honungsblandningen och bakpulvret och rör tills allt är jämt blandat.
 
Fyllning:
 
Blanda alla ingredienser på en liten assiett.
 
 
Klicka ner ca 2/3 av smeten i koppen.
Gör en liten grop med hjälp av två teskedar som du håller borta smeten med.
Lägg i fyllningen i gropen.
Lägg försiktigt ner det sista av mugcakesmeten ovanpå och försök få en ganska jämn yta.
Micra på full effekt i ca 3 min.
Vänd upp på en assiett och strö över lite kokosflingor.
 
Tänk på att fyllningen blir väldigt varm, så att du inte bränner dig!