0

Att tänka på när du mjölar ett bakbord

Ibland kan det vara bra att tänka efter lite när man mjölar ett bakbord.
 
Det är några saker som du bör tänka på.
 
  • Degens konsistens
    Om en deg är väldigt torr bör man tänka på att inte ta för mycket mjöl, då det kan leda till att resulatet blir väldigt torrt och/eller hårt. Det är inte bra att ta för mycket mjöl när en deg är kladdig heller, oftast betyder kladdig deg = saftigt bröd/bullar. Om man tar för mycket mjöl är det lätt att skorpan/ytan på bakverket ar smak av mjölet.

  • Degens innehåll
    Vilka mjöler innehåller degen? Det är bra om du mjölar med samma mjöl, eller det mjöl som degen innehåller mest av.

  • Degens färg
    Om man man t.ex har en brun deg så bör man inte ta ett vitt mjöl, då det kan bli ganska fult.
    Då kan det vara bättre att ta t.ex kakao om det är kakao/choklad som har färgat degen. Man bör dock vara väldigt noga så att man inte tar för mycket kakao, då det kan bli en lite besk yta på bakverket då.
 
Det är även några andra saker man bör tänka på, men det här är de viktigaste.