Tortillabröd

Ingredienser: (3-4 st)
50g naturell soygurt
75g kallt vatten
1 tsk fiberhusk
110g rismjöl
25g majsmjöl
20g sojamjöl
3/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 msk raps/olivolja
ca 35g kallt vatten
Majsmjöl
Gör såhär:
Blanda soygurt och vatten i en skål.
Rör ner fiberhusket och låt stå i ca 10 min.
Blanda under tiden alla torra ingredienser i en annan skål.
Rör efter ca 10 min ner oljan i den första skålen.
Sikta ner de torra ingedienserna lite i taget under omrörning.
Rör ner vattnet lite i taget tills allt mjöl är inne i degen. (Degen ska dock vara smulig).
Sätt en stekpanna på en platta som du sätter på ca 8-9 av 12.
Lägg upp den smuliga degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda lite grann så att det blir en stor degklump.
Dela degen på 3 lika stora bitar (ca 110-115g vardera).
Ta en degklump och forma till en boll.
Platta till- och tryck ut bollen med fingrarna.
Vänd på degplattan och kavla ut tunt med en lätt mjölad kavel.
Skär den rund (jag använde en assiett) och lägg dn på en tallrik.
Gör samma sak med resten av degklumparna.
Ta nu alla degkanter som är kvar och knåda ihop till en liten boll.
Gör likadant som med de tidigare degklumparna.
Stek varje bröd på medelvärme (ca 8-9 av 12) i torr stekpanna i ca 1 min, vänd och stek ca ½ min till.
Låt bröden svalna mellan två bakdukar.
Får lov att tacka för en inspirerande blogg. Blev så glad då jag hittade denna eftersom att jag också äter vegetariskt och samtidigt försöker hålla mig från gluten och även mjölkprodukter. Är sjukt imponerad över att du är så ung och verkar ha så mycket kunskap också!
Nu undrar jag, vilken är din favorit mjölkersättning? Varför är det din favorit? Vilken ersättning är mest lik vanlig komjölk?