0

Jordgubbsmugcake med sås

Ingredienser:
 
Sås:
 
1 msk kokosolja
½ msk agavesirap
½ dl jordgubbssoygurt
1 msk saft från frysta, men tinade jordgubbar
 
Mugcake:
 
¾ tsk no eggpulver
1½ msk vatten
1 msk kokosolja
¾ msk agavesirap
½ dl hirsflingor
½ dl rena havregryn
½ dl jordgubbssoygurt
½ tsk bakpulver
½ dl frysta, men tinade jordgubbar
 
 
Kokosflingor
 
Gär såhär:
 
Sås:
 
Dela kokosoljan i småbitar i en kopp.
Smält tillsammans med sirapen i micron i max några sekunder.
Rör om tills det är en jämn smet.
Blanda alla ingredienser i en liten skål och ställ in i frysen.
 
Mugcake:
 
Blanda no eggpulver och vatten i ett glas.
Dela kokosoljan i småbitar i koppen.
Smält tillsammans med agavesirapen i micron i några sekunder.
Blanda hirsflingor, havregryn och soygurt i en liten skål.
Rör ner no egget.
Tillsätt sirapsblandningen och bakpulvret och rör till en jämn smet.
Rör försiktigt ner jordgubbarna.
Grädda i micron på full effekt i ca 3 min.
Häll över såsen och strö över lite kokosflingor.