Scrambled tofu

Scrambled tofu är ett veganskt alternativ till äggröra.
Ingredienser:
1 tsk sojamjölk
1 krm gurkmeja
75g fast, naturell tofu
¼-½ gul lök (beroende på storlek och hur mycket löksmak du vill ha)
1 tsk buljongpulver
1½-2 msk soya-matlagningsgrädde
Salt
Peppar
1 msk bjästflingor
Raps/olivolja
Gör såhär:
Blanda sojamjölk och gurkmeja i en kopp.
Mosa tofun i så små smulor du kan med en gaffel.
Hacka löken fint och fräs i olja i en stekpanna på hög värme.
Sänk plattan till medelvärme och häll i lite mer olja.
Rör ner tofun och buljongen och stek lite lätt.
Tillsätt grädde, salt, peppar och gurkmejablandningen och rör om.
Ta av från plattan och rör ner bjästflingorna.
Servera som det är, som pålägg på macka eller som tillbehör till maten.