Citron- och vaniljpannacotta


Citronpannacotta
1¼ citron
405g soya-vispgrädde
2 tsk agar-agarflingor
2¼ msk torr sötning
Vaniljpannacotta:
345g soya-vispgrädde
1¾ tsk agar-agarflingor
2½ msk torr sötning
½ tsk vaniljpulver
Garnering:
1 citron
Gör såhär:
Citronpannacotta:
Riv av det gula av citronernas skal fint.
Rör ner citronskalet och 1 msk av citronsaften.
Dela den hela citronen och pressa ena halvan.
Häll grädden i en kastrull och rör ner agar-agar och sötning.
Koka upp och låt sedan sjuda i ca 10 min under omrörning.
Häll pannacottasmeten i fem portionsglas och sätt dem så att de lutar i kylen i minst 3-4 h.
Vaniljpannacotta:
Häll grädden i en kastrull när citronpannacottan svalnat helt.
Rör ner agar-agar och sötning.
Koka upp och låt sedan sjuda i ca 10 min under omrörning.
Rör ner vaniljpulvret.
Häll vaniljpannacottasmeten i glasen och ställ in i kylen igen (nu på en plan yta) i minst 4 h.
Garnering:
Skär en citron i skivor.
Gör ett snitt i varje skiva och sätt dem sedan på portionsglasen.
Sä jäkla fränt med en veganblogg, hit kommer jag återvända!