0

Två hemmagjorda teer

Nu har jag gjort eget te för första gången i mitt liv! Har dock bara smakat ingefärsteet än så länge... Men i morgon så blir det nog en kopp citronte också. ;)
Torkat citronskal

Citronteet när det är klart
 
Citronte:


Ingredienser:
 
1 stor citron
ca 50 g svarta teblad
 
Gör såhär:
 

Riv av det gula av skalet på en citron på den grova sidan av ett rivjärn.
Lägg skalbitarna på ett hushållspapper som du lägger på en assiett eller en tallrik.
Låt stå torrt tills det är torrt rakt igenom (tar ca 2-3 dagar, bättre att det ligger för länge än för kort tid, annars kommer det att börja mögla sen).
 
När skalbitarna har torkat blandar du dem med de svarta tebladen.
Förvara i en plåtburk med ett lock som sluter tätt. Om du inte har någon plåtburk som sluter tätt så kan du ta en annan burk med tätförslutande lock, men då är det viktigt att burken står mörkt.
 
 
Torkad ingefära
 
Färdigt ingefärste
 
 
Ingefärste:
 
 
Ingredienser:
 
ca 2-3 tsk riven ingefära
ca 50 g svarta teblad
 
 
Gör såhär:
 

Riv ingefäran på ett rivjärn.
Lägg ingefäran på ett hushållspapper, som du lägger på en assiett/tallrik.
Låt stå torrt tills det är helt torrt (tar ca 2-3 dagar, bättre att det ligger för länge än för kort tid, annars kommer det att börja mögla sen).
 
Klipp eller hacka ingefäran i någorlunda små bitar, men inte så att de är mindre än hålen på en tekula.
Blanda ingefäran med tebladen, och förvara i en plåtburk med tätförslutande lock. 
Om du inte har någon plåtburk som sluter tätt så kan du ta en annan burk med tätförslutande lock, men då är det viktigt att burken står mörkt.
 
 
När du ska dricka teet, ta ca 1½ tsk av teet och stoppa i en tekula och lägg i en kopp. Häll på kokande vatten, och låt stå i 2-3 min.
 
Klart!