2

Sötpotatischips

 
Ingredienser:
 
2 långasmala sötpotatisar
Salt
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 100°
Skölj och borsta sötpotatisarna. (Du kan skala dem om du vill, men låt gärna skalet vara kvar då det finns mycket nyttigheter när.)
Skiva potatisarna med skivfunktionen på din matberedare (om potatisen är för tjock kan du dela den på längden), skär de i tunna skivor med kniv eller hyvla dem med en osthyvel.
Täck 2 - 5 plåtar (beroende på hur stora potatisarna var och hur tjocka skivor du gjort) med bakplåtspapper.
Lägg skivorna på plåtarna (OBS! Inte på varandra) och strö över lite salt.
Torka i ugnen i ca 10 minuter i varmluft innan du ställer luckan på glänt.
Lossa chipsen när de börjar dra ihop sig (efter ca 15 min) och lägg alla chips på samma plåt.
Torka tills alla chips är torra (detta kan ta väldigt olika lång tid betoende på hur tunna de är, ha koll!) men rör om då och då.
Ta ut chipsen och låt de svalna på plåten.
Lägg upp i en skål eller i en plastpåse och salta mer om det behövs.
1 Jonas:

Det där är säkerligen nyttigare än chipsen man köper i affären också =) Tack för tipset!

Svar: Ja verkligen! Saker som man gjort själv, som man vet vad det är i kan man äta med en bättre känsla än saker som man har köpt, då vet man knappt vad det är man äter. (:
Pär Sparresäter

2 Jonas:

Det är lite så jag känner jag med. På det här sättet, så får man ju i alla fall kontroll över vad man får i sig för något (Då allt är råvaror som man själv tillagar) =)

Svar: Exakt!
Pär Sparresäter