0

Grönsaksbuljong

Ingredienser:
 
4 gula lökar
1 stor purjolök
½ stor rotselleri
4 morötter
4 vitlöksklyftor
drygt ½ dl flingsalt på havssalt
 
Gör såhär:
 
Skala och hacka lökarna.
Lägg de i en ren långpanna.
Ansa och skölj purjolöken.
Skär den i ca 1 cm tjocka skivor och lägg ner i långpannan.
Skala sellerin och riv den grovt.
Lägg ner i långpannan.
Skala och riv morötterna grovt.
Lägg ner dem i långpannan.
Skala och hacka vitlöksklyftorna.
Lägg ner vitlöken och saltet i långpannan och rör om.
Sätt ugnen på 50° med varmluft.
Sätt in långpannan och torka tills allting är helt torrt.
Rör om då och då.
Mixa allting lite i taget med en stavmixer till ett fint pulver.
Förvara i en glasburk med tätslutande lock.